Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naruto életrajza

2008.05.28
Uzumaki Naruto

 


Uzumaki Naruto 12-13 éves korában
Első megjelenés Manga 1. fejezet
Anime 1. epizód
Szeijú

Takeucsi Junko

 

Szinkronhang Kilényi Márk
Rövid életrajz
Életkor I.rész: 12-13 éves
II.rész: 16 éves
Születésnap Október 10.
Vércsoport B
Magasság I.rész: 147,5 cm
II.rész: 166 cm
Ismert rokonok Namikaze Minato (apja, elhunyt)
Uzumaki Kusina (anyja, feltehetően elhunyt)
Információk
Pillanatnyi rang genin
Jelenlegi hovatartozás Tűz országaKonoha
Jelenlegi csapat 8 fős különítmény (Hatake Kakasi, Jamato, Uzumaki Naruto, Haruno Szakura, Sai, Aburame Shino, Hyuga Hinata, Inuzuka Kiba, Akamaru)
Előző csapat 7es csapat (Kakasi csapat) Hatake Kakasi, Ucsiha Szaszuke, Haruno Szakura
Jellemző dzsucu/kekkei genkai

Árnyék Klón Dzsucu
Szexi Dzsucu
Hasonmás Dzsucu
Transzformáció
Raszengan (Spirál Gömb)
Raszen Suriken (Spirál Suriken)
Odama Raszengan (Óriás Spirál Gömb)
Megidéző Dzsucu
Kilencfarkú Rókadémon Átalakulások
Udzumaki Naruto Kombó

12 évvel ezelőtt a Kilencfarkú Rókadémon (Kyuubi) tartotta rettegésben Konohagakure faluját. A démon olyan erős volt, hogy egyetlen farkának suhintásával hegyeket tudott eltüntetni vagy szökőárt előidézni. A szörny rengeteg embert mészárolt le, amíg a Negyedik Hokagenak, saját életét feláldozva, sikerült elzárnia őt saját újszülött fia, Uzumaki Naruto testébe.

A Negyedik Hokagét (Yondaime Hokage) hősként ünnepelték a Kyuubi, a rókadémon elzárásáért. Ő azt szerette volna, hogy Naruto is ugyanebben a megtiszteltetésben nőjön fel, mint a kilenc farkú „tárolója”. Az emberek azonban magát a démont látták a fiúban, ezért féltek tőle és kiközösítették.

A Harmadik Hokage megtiltotta a falu lakóinak, hogy beszéljenek arról, amit tudnak. Még a saját gyerekeiknek sem mondhatták el a 12 évvel ezelőtt történteket, de szüleik Naruto felé tanusított viselkedésükből az ifjabbak is elkezdtek ellenségesen viselkedni a fiúval. Naruto így barátok, család és elismerés nélkül nőtt fel. Nem erőltethette azt, hogy az emberek barátkozannak vele, így más módon igyekezett magára vonni a figyelmet. Ezt csínytevésekkel, bajkeveréssel próbálta elérni. Ez megváltozott, amikor hivatalosan is nindzsa lett. Ezt a többszörös árnyékklón technika (Multiple Shadow Clone Technique vagy Kage bunshin no jutsu) alkalmazásával érte el, amikor megmentette mesterét, Umino Irukat az áruló nindzsa Mizuki karmaiből. A kaland során két dologra ébredt rá Naruto: az egyik, hogy a kilenc farkú rókadémon benne lakozik; a másik pedig, hogy voltak akik törődtek vele (Iruka és a Harmadik Hokage). Naruto nindzsává válása indítja el az események folyamát.

A történet folyamán megismerhetjük Narutot és barátait. Nyomon követhetjük személyiségük, valamint nindzsa-képességeik fejlődését, életük alakulását amelyet egymásra tett hatásuk és múltjuk egyaránt befolyásol. Naruto két társra, és egyben barátra talál Haruno Sakura és Uchiha Sasuke személyében, akikkel egy három fős csapatot alkotnak a tapasztalt mester Hatake Kakashi vezetése alatt. Kalandjaik során megismerik a környező falvakat és azok lakosait, egyre szorosabb szálak fűzik őket egymáshoz és nem utolsó sorban új képességekre tesznek szert. Az idő múlásával Naruto egyre közelebb kerül ahhoz, hogy álma teljesülön: ő legyen a Hokage Konoha falvában.

A Naruto-ban lényeges szerepet játszik a személyiségek fejlődése, amely befolyásolja a cselekmény alakulását. Elsősorban a 7-es számú csapat tagjaira, Narutora, Sakurára és Sasukéra fekteti a hangsúlyt, de ugyanúgy megfigyelhetőek a változások Kakashi, Jiraiya, Tsunade, valamint a más csapatokban lévő, illetve más falvakban élők viselkedésében. Mellettük természetesen negatív szereplőket is megismerhetünk, úgy mint Momochi Zabuza, a kirigakure-i elveszett nindzsa és társa, Haku. Később a Chuunin vizsgák során megismerhetjük Orochimarut, aki egy az S-osztályba tartozó elveszett nindzsa Konohából. A történet folyamán feltűnik az Akatsuki nevű társaság, akiknek egyik célja a Narutoban lakó Kilencfarkú Rókadémon megszerzése.

Naruto október 10.én született a kitalált Rejtőzködő Levél Faluban (Konoha), Udzumaki Kusina és Namikaze Minato gyermekeként. Újszülött korában a falut megtámadta a kilencfarkú rókadémon. A teljes pusztítást megelőzendő Naruto apja, aki ekkor a Hokage címet töltötte be, bezárta a démont újszülött fiának testébe.

A haldokló Negyedik Hokage utolsó kívánságát, mely szerint Narutot hősként kell kezelniük, semmibe véve a falu lakossága utálattal tekintett Narutora, mert a benne lakó démonnal azonosították. Ezt látva a tudatlan falusi gyerekek is ellenségesen viselkedtek Narutoval. Tizenkét éves koráig nem tudott semmit arról, hogy mi van a testébe zárva és ezért nem is értette, hogy miért viselkedik vele majdnem mindenki ellenségesen.

 

A magányos gyermek, Naruto
A magányos gyermek, Naruto

Kezdetben Naruto mint magányos bajkeverő mutatkozik be. Egyedül él egy kis lakásban, valószínűleg évek óta. Annak ellenére, hogy Narutot mindeki kivülállóként kezelte, egyik oktatója Umino Iruka a pártfogásába vette, amikor tizenkét éves volt. Iruka szülei a rókadémon elleni harcban estek el, ennek ellenére nem Narutot tekintette a haláluk okozójának, hanem csatlakozott hozzá mint barát, mert tudta, hogy milyen egyedül lenni szülők nélkül. Narutot mélyen érintette Iruka kedvessége és bizalma, olyan lett neki, mintha az apja lenne nem pedig csak az oktatója.

Mielőtt levizsgázott volna az akadémián, Naruto nagyon vágyott mások figyelmére. Ez abban mutatkozott meg, hogy megtréfálta a falubelieket és megrongálta a Hokagek szobrait. Kezdetben nagyon kevés technikát ismert és igen gyönge volt nindzsucuk terén, legveszélyesebb technikája a Szexi dzsucu, mely során egy meztelen nővé változik, hogy a férfi oktatóit megdöbbentse, a Harmadik Hogaket is többször sikerült lesokkolnia ezzel a technikával. Naruto elhatározta, hogy Hokage akar lenni, mert úgy mindenki elismerné. Miután levizsgázott és egy hivatalos nindzsa mester kezei alatt tanult ő lett a Leghangosabb, legkiszámíthatatlanabb, leghiperaktívabb és legönfejűbb nindzsa, ahogy mestere Hatake Kakashi jellemezte.

A 7-es csapat (Hatake Kakasi,Ucsiha Szaszuke, Haruno Szakura és Udzumaki Naruto)
A 7-es csapat (Hatake Kakasi,Ucsiha Szaszuke, Haruno Szakura és Udzumaki Naruto)


Naruto sugárzó és tüzes vágya a fejlődésre nagyban befolyásolja a környezetében élők jellemét. A sorozat elején összebarátkozik Konohamaruval, a Harmadik Hokage unokájával, aki a Narutoval töltött idő alatt rájön, hogy a sikerhez vezető út a kemény munka. Pimasz, makacs és enyhén buta természete ellenére, egy igen leleményes bajkeverő, aki az ellenfeleit akaraterővel, okos elterelésekkel és gyakran vak szerencsével (Kakashi szerint a szerencse igen fontos tényező) győzi le.

Narutonak remek a humorérzéke, habár néhány esetben perverz egy kicsit, mindig nevet. Ez a mosoly azonban nem mindig szívből jön, gyakran arra használja, hogy elrejtse a problémáit, azonban aki igazán közel áll hozzá átlát az álcán. A saját világán kivül ő csak egy hangos, forrófejű akaratos gyerek, aki mindig bajba kerül. Narutonak kevesebb érzéke van az etikethez, mint társainak. Azt mondja amit gondol és nem foglalkozik azzal, hogy a hallgatoság hogyan reagál, tiszteletet jelző utótagokat pedig ritkán használ. Példa az utóbbira, hogy a legtöbb ember Tsunadet Tsunade-samanak hívja, míg Naruto

 

A Naruto névet egy rámen féleség után kapta, mivel a karakter kedvenc étele a rámen volt. Az Udzumaki vezetéknév egy szójáték, mivel az udzumaki szó egy háromdimenziós spirál elnevezése. A spirált inkább rasen-nek szokás fordítani. A sorozatban megfigyelhető, hogy több helyen utalnak a spirálra. Ilyen utalás például Konoha jelképe, ami egy spirál nyillal a végén. Naruto ruháin is megfigyelhetőek spirálok, de a legerősebb utalás a spirálformára a Naruto köldöke körül megfigyelhető démoni pecsét. A sorozat folyamán Naruto megtanul egy támadást, melyet Rasengan (Spirális Gömb) néven emlegetnek. Az Udzumaki szó örvényt is jelenthet, utalva a Naruto-örvényre (鳴門の渦潮), mely nevét a Tokusima prefektorátusban fekvő Naruto városról kapta. Másik utalás még Naruto anyjának származása (Örvény országa).


Ramen

Ez kínai tojásos tészta, minden kínai boltban kapható, hullámos és téglalap alakúra van szárítva. Ezt nem dashi alapú lében eszik, hanem egy hosszasan főzött csontlében, de nekem megfelel az erőleves kocka is, kis gyömbérrel ízesítve.

Ebbe a lébe tesszük a megfőtt tésztát és az előbb az udonnál felsorolt dolgokból rakunk rá egy keveset. Szerintem annál jobb, minél több feltét van rajta, de Japánban az arány 1 liter tésztához kb. 0,5dl egyéb.

Másik rendkívül népszerű variáció a miso rámen, amikor a lébe misót is keverünk és kicsit sűrűbbre csináljuk.

Nagyon finomak és laktatóak.

Sake

Japánból származó, édeskés, többnyire világossárga rizsbor. Alkoholtartalma 16-19v/v%-os, rizsmelaszból állítják elõ.

Ez Tsunade-sama és Jiraya-sama kedvence!!!!!!!!:)